top of page
Recent Posts
Featured Posts

Понякога не е лошо да полудееш за миг...

...но по-добре завинаги. :) Молим да прочетете текста по-долу и да споделите дали бихте го покрепили. Професионални корекции са добре дошли. :)

ДО ПРЕЗИДЕНТА НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

ГОСПОДИН Румен Радев

ДО ГЛАВНИЯ ПРОКУРОР НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

ГОСПОДИН Сотир Цацаров

ДО ОМБУДСМАНА НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

ГОСПОЖА Мая Манолова

Граждански иск за възстановяване на минералните бани в София и Къщата с ягодите със средства придобити от незаконно увеличение на цената за пътуване в градския транспорт

Според решението на Административен съд София-град от 22.02.2017г., което отмени наредбата за поскъпване на цената на билета за градски транспорт в столицата и излязло десет месеца след увеличението.

Според решението допълнителните средства от поскъпването да остават в градския транспорт, а да не се ползват за инвестиции и подобряване на услугата. Според прогнозата Столична община да чака 15 млн. повече на месец от билет по 1,60 лева.

Според твърдението, че гражданите няма да получат компенсация за незаконното увеличение на цената за пътуване в градския транспорт.

Според информацията, че ремонта на банята в Банкя е на стойност 7,5 милиона лева.

Настояваме за:

1.Незабавен одит и публично оповестяване на приходите от незаконното увеличение на цената на билет за градски транспорт.

2.Незабавна оценка стойността на ремонта на банята в Банкя, Централната Баня и банята в Овча купел и публичното им оповестяване и достояние.

3.Приходите от незаконното увеличение да се насочат към реставрация на минералните бани и Къщата с ягодите в напълно автентичен вид, като изразходваните средства за Къщата с ягодите да бъдат потърсени при нужда и по съдебен път от настоящият й собственик Валентин Златев (според Чл.76(1) от ЗКН).

4.При изготвяне на проекти за възстановяване в автентичен вид на изброените сгради да участват без ограничение брой фирми-кандидати, като проектите и стойността им бъдат публично достояние.

5.Даден проект да бъде одобрен единствено и само след гласуване на гражданите на Столицата което да се извършва он-лайн, на сайта на общината (след широко медийно оповестяване за предстоящото гласуване).

След възстановяване на баните, като компенсация, всеки гражданин на София да има право на еднократно безплатно посещение на същите (1 260 120 граждани към 31.12. 2015 г. според НСИ).

Follow Us
Search By Tags
Archive
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page